Pagina de start

Parteneri

Coordonator si responsabili

Obiective

Rezumat

Ahitectura Grai

Plan de realizare

Contact

Evenimente

Rezultate


English version





Activitati desfasurate in etapa V, în conformitate cu planul de realizare a proiectului



Etapa I Etapa II Etapa III Etapa IV Etapa V

AV.1 Definirea planului de lucru, repartizarea sarcinilor
Activitati desfasurate:
1. Conducatorul de proiect a definit planului de lucru aferent etapei V si a repartizat sarcinile la parteneri

AV.2 Integrarea echipamentelor hardware de nivel III.

Rezultate :
1. Gridul Consortiului functional

Activitati desfasurate:
1. Conducatorul de proiect împreuna cu partenerii au asigurat integrarea echipamentelor hardware de nivel III (statiile de lucru si echipamentelor de retea achizitionate în etapa IV, 2008)

AV.3 Experimente pe studii de caz, Integrarea dinamica de servicii noi

Rezultate:
1. Rezultate experimentale bazate pe studii de caz
2. Servicii grid dezvoltate dinamic

Activitati desfasurate:
1. Conducatorul proiect (UTI-CE) a efectuat experimente pe studii de caz pentru serviciile si aplicatiile grid realizate de membrii echipei de cercetare. A realizat un al doilea serviciu de analiza a datelor, o platforma generica dedicata integrarii dinamice de noi servicii de vizualizare în gridul GRAI. De asemenea, a introdus noi facilitati la modulul de optimizare bazat pe algoritmi genetici si conectat la platforma CluMake, a realizat un wrapper pentru transfomarea de programe C/C++/Java în servicii grid.
2. Partenerul 1 (UAIC-I) a testat serviciile si aplicatiile realizate de acesta, le-a optimizat si extins cu noi facilitati.
3. Partenerul 2 (UMF-B) a efectuat teste pentru servicii realizate de acesta (BioGridEpidemiology Service si BioGridSeqAlign Service), a dotat aceste servicii cu interfete grafice
4. Partenerul 3 (USAMV-H) a facut teste pe studii de caz pentru serviul DSS (Decision Support System) si a construit noi module care sa îmbogateasca gama de functionalitati ale DSS. De asemenea a testat serviciul de e-learning prin cursul de Agrometeorologie, a elaborat instructiuni de instalare, configurare si acces la acest serviciu. de e-learning.
5. Partenerul 4 (AR-IIT) a optimizat serviciul grid pentru modelarea cu sisteme mari (retele 2D) neuro-fuzzy a unor procese economice si sociale regionale. Facilitatile noi sunt urmatoartele: a) introducerea în nodul central a unui planificator de task-uri, b) posibilitate de a rula aplicatia cu un numar diferit de taskuri de cel al firmelor din sistemul economic. De asemenea, a introdus în serviciul grid pentru modelarea 3D a suprafetelor de teren, facilitatea de utilizare a triunghiularizarii Delaunay cu restrictii în cazul in care modelul initial este descris prin curbe de nivel.

AV.4 Diseminarea rezultelor proiectului

Rezultate:
1. Rapoarte de cercetare
2. Organizarea simpozionului “Grid Applications”
3. Discutii in cadrul meselor rotunde pe tema proiectului,
4. Articole stiintifice ( 10 în reviste, 10 în proceedings-uri ), carti ( 1 )
5. Comunicari stiintifice ( 16 )
6. Cursuri de instruire a studentilor pentru utilizarea gridului GRAI

Activitati desfasurate:
1. Conducatorul proiect a centralizat rezultatele si a asigurat diseminarea lor;
2. Conducatorul proiect împreuna cu partenerul AR-IIT a organizat simpozionul “Grid Applications”, chairs Prof.dr.ing. Horia-Nicolae Teodorescu si prof.dr. Mitica Craus, http://www.iit.tuiasi.ro/ecit2008/.
3. În cadrul simpozionului “Grid Applications”, a fost organizata si o masa rotunda condusa de prof.dr. Dana Petcu, Universitate de Vest, Timisoara. Au fost dezbatute doua probleme: 1) diferenta actuala între promisiunile si asteptarile promise de primele implementari GRID si evolutia ulterioara; 2) dificultatea implementarii stratului middleware.
4. Partenerul AR-IIT a co-organizat si participat la Seminarul academic “Actualitati în domeniile calculului paralel si distribuit, Procesarea limbajului natural si Tehnologia vorbirii si inferentele între domenii” Institutul de Informatica Teoretica – Institutul de Inteligenta Artificiala (institute ale Academiei Române) – 25- 26 aug. 2008, Bucuresti (la sediul Academiei Române)
5. Toti partenerii au participat la transferul de informatii;
6. Toti partenerii au produs si publicat articole stiintifice;
7. Toti partenerii au comunicat rezultatele în cadrul unor manifestari stiintifice.
8. În cadrul seminarului “Grigore C. Moisil” au fost oganizate sedinte de instruire pe teme grid.
9. Conducatorul de proiect a organizat cursuri de tehnologii grid pentru studentii din anul V si masteranzii de la specializarea “Sisteme distribuite”. Doi masteranzi (Alexandru Lupu si Ciprian Savastre) au realizat un wrapper care transfoma programe C/C++/Java în servicii grid.

A.V.5 Managementul etapei V

Rezultate:
1. Rapoarte de activitate si de cercetare la nivel de parteneri si centralizate la nivel de consortiu
2. Documente administatrive si economice

Activitati desfasurate:
1. Conducatorul de proiect a definit centralizat rapoartele de activitate si de cercetare si documentele administatrive si economice
2. Fiecare partener a întocmit rapoartele proprii de activitate si de cercetare, documentele administatrive si economice

Lista de lucrari publicate in cadrul etapei V